Uncategorised Czosnkowe kotlety z gęsiny Składniki: Czosnkowe kotlety z gęsiny 1 pierś z gęsi 10 ząbków czosnku 1 jajko 0,5 łyżeczki soli pieprz...
Składniki: Czosnkowe kotlety z gęsiny 1 pierś z gęsi 10 ząbków czosnku 1 jajko 0,5 łyżeczki soli pieprz
Uncategorised GĘŚ NADZIEWANA KARMELIZOWANYM JABŁKIEM... SKŁADNIKI: Dojrzała tusza gęsi sól, pieprz podroby gęsinie (żołądek, serce, wątróbka) boczek szałwia,...
Uncategorised GĘŚ PO POZNAŃSKU - TRADYCYJNA WIELKOPOLSKA POTRAWA SKŁADNIKI: Gęś (ok. 2 kg) 1 szklanka kaszy perłowej porcja włoszczyzny (bez kapusty) duży kapelusz...
Uncategorised JAK PIEC GĘSINĘ - WSKAZÓWKI I PORADY Warto wiedzieć, że pieczone gęsi zawsze zajmowały ważne miejsce w kuchni staropolskiej. Smakosze mięs...
Uncategorised Pieczona gęś z jabłkami Składniki: Pieczona gęś 5 1 gęś (ok. 3kg) 1 kg kwaśnych jabłek sól, majeranek