Diabelskie Jajka na bekonie kaczym

Faszerowane Jajka z Kaczym Bekonem

 

Te faszerowane jajka z niespodzianką są łatwe do wykonania i świetnie nadają się na brunch lub na domówkę.

 

Czas przygotowania {15 min.}

Czas gotowania {20 min.}

Wielkość porcji {4 osoby}

 

 

Składniki:

 

6 dużych jajek

 

1/4 szklanki majonezu

 

3 plasterki bekonu z kaczki firmy Maple Leaf Farm

 

1/2 łyżeczki Suszona Musztarda

 

1 łyżka suszonych płatków pietruszki

 

Sól dla smaku

 

Świeżo zmielony czarny pieprz dla smaku

 

PRZEPIS:

 

W rondelku ułóż jajka; dodaj tyle wody, aby przykryć jajka w całości. Doprowadź wodę do wrzenia i gotuj przez 12 minut. Wyjmij jajka z wody i ostudź.

 

Na patelni na średnim ogniu ułóż jedną warstwę boczku z kaczki; smaż przez 4 minuty. Odwróć boczek i smaż przezkolejne 4 minuty. Ostudź, a następnie drobno posiekaj boczek; odłóż 1 plasterek do dekoracji.

 

Obież jajka i przekrój wzdłuż na pół. Usuń żółtka i dodaj je do średniej miski. Zgnieć żółtka widelcem i wymieszaj z majonezem, 2 plastrami posiekanego boczku z kaczki, suszoną musztardą i natką pietruszki. Dodaj sól i pieprz dla smaku i dobrze zmieszaj za pomocą miksera.

 

Ułóż białka na talerzu. Równomiernie napełnij białka farszem zżółtek i udekoruj resztą boczku z kaczki. Podawaj na zimno.

 

Źródło: mapleleaffarm.com