Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!

Jest szansa, że Chiny otworzą się na polski drób - informuje KRD-IG.

Jak informuje Rada, chińskie władze weterynaryjne przekazały projekt znowelizowanego protokołu bilateralnego pomiędzy Polską a Chinami, dotyczącego mięsa drobiowego. I dodaje, że to efekt działań administracji rządowej, wspieranej przez Krajową Radę Drobiarstwa – Izbę Gospodarczą (KRD-IG). Najpierw delegacja polska odwiedziła Chiny, gościła m.in. na targach SIAL China w Szanghaju i w konferencjach. Plany dotyczące współpracy handlowej omówiono też w trakcie seminarium „Perspektywy eksportu polskiego drobiu do Chin”, które odbyło się w kraju 29 maja w Ministerstwie Rolnictwa.

 Wspólne wyjazdy i uczestnictwo w licznych spotkaniach oraz wydarzeniach zarówno przedstawicieli polskiej administracji rządowej, jak i reprezentantów organizacji branżowych i sektora drobiowego, a także polskich parlamentarzystów, stanowią wyraźny sygnał dla naszych chińskich partnerów, że traktujemy ich z należytą powagą i odpowiednią rangą – ocenia Łukasz Dominiak, Dyrektor Generalny Krajowej Rady Drobiarstwa – Izby Gospodarczej.

 

Źródło: KRD-IG

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież