To już 10. edycja akcji "Gęsina na św. Marcina". Wydarzenie rozpocznie się w weekend, w rocznicę 100. lecia odzyskania Niepodległości.
Artykyły
II konkurs kulinarny „Gęsina na imieninach”
Która z wielkopolskich restauracji serwuje najlepszą gęsinę? O tym przekonamy się 30 października - informują organizatorzy wydarzenia Gęsina na Imieninach. Tego dnia w Poznaniu, już po raz drugi, odbędzie się konkurs na najsmaczniejszą potrawę z gęsi.
Kujawsko - Pomorska Gęsina na Świętego Marcina
Tegoroczną akcję rozpoczyna konkurs , w którym nagrodą jest udział w warsztatach kulinarnych z Robertem Makłowiczem. Konkurs adresowany jest do par, których zadaniem będzie wykonanie kreatywnego zdjęcia w kuchni, podczas przygotowywania potrawy z gęsiny wraz z krótkim opisem. Warsztaty odbędą się 9.11. Szczegóły i regulamin na stronie www.pomorska.pl/maklowicz
Festiwal Gęsiny w Swołowie
Degustacja potraw i przetworów z gęsiny, targ produktów wiejskich, pokazy gotowania, konkursy kulinarne, darcie pierza i zabawy dla dzieci - tak zapowiada się Festiwal Gęsiny w Swołowie, który odbędzie się 10 i 11 listopada już po raz dziesiąty.
Festiwal w Przysieku
KUJAWSKO-POMORSKI FESTIWAL GĘSINY odbędzie się 10 i 11 listopada w Przysieku.
Nowy przedstawiciel KRD-IG w europejskiej organizacji a.v.e.c.
Podczas tegorocznego Zgromadzenia Ogólnego a.v.e.c., które odbyło się w Wiedniu, z pełnienia funkcji wiceprezesa zarządu tej organizacji zrezygnował Piotr Kulikowski, prezes Krajowej Rady Drobiarstwa-Izby Gospodarczej (KRD-IG). Na swoje miejsce, jako reprezentanta polskiej branży drobiarskiej, wskazał dr. hab. Zbigniewa Idziaszka – dyrektora Zarządzającego firmy IKO, należącej od wielu lat do KRD-IG i będącej jednym z wiodących eksporterów mięsa drobiowego w Polsce.