Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!

Jak sam o sobie twierdzi kulinarne zdolności wyssał wraz z mlekiem matki. Czegoż chcieć więcej, młody uzdolniony z nową myślą gastronomiczną. Doświadczenie zdobywał w krakowskich restauracjach jak i w międzynarodowych, po to aby osiedlić się  w Warszawie i szefować zespołowi kucharzy w winiarni „Bottiglieria 1881”. Zapraszam na danie wykonane przez Przemysława Klimę –Raviolo z gęsiną na emulsji balsamicznej.

Potrawy dzisiejszego kucharza nie gościły jeszcze w naszym kulinarnym kąciku, a myślę, że warto skosztować  dań tego mistrza, gdyż jest to renomowana postać wśród rodzimych szefów kuchni. Roman Kosmalski bo o nim mowa, to młody człowiek z dużym doświadczeniem, wizjoner szef kuchni w restauracji Gusto Food & Wine w Poznaniu. Spróbujmy zatem wykonać gęsinę w porto i miodzie z grochem, boczkiem i sosem porzeczkowym.