Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!

Bigos, któż nie zna tej tradycyjnej polskiej potrawy, która zdobi nasze stoły podczas każdego święta i różnorodnych imprez rodzinnych. Ale czy ktokolwiek z was wpadł na pomysł i zrobił bigos na gęsinie? Jeżeli nie to zapraszamy na sprawdzony przepis pochodzący ze strony gotujemy.pl

Dzisiejszy przepis pochodzi ze strony kamis.pl i jest to smakowite danie, stosunkowo łatwe do wykonania, a będzie to Gęsina z kociołka na słodko-winnej kapuście z fasolą jaś, śliwką węgierką i jabłkiem. Jak widać nazwa dość długa, ale danie bardzo dobre, a dodatkowego smaczku dodaje fakt iż było przyrządzane przez kucharzy w programie Top Chef.

Gęś confit jest dość ciekawą alternatywą dla gęsi pieczonej. Czym tak w ogóle jest confit? Jest to sposób przygotowania mięsa, który polega na długotrwałym smażeniu w głębokim tłuszczu, dzięki czemu dobrze konserwuje się mięso, a jednocześnie nasza potrawa będzie chrupka, dobrze wysmażona z wierzchu, a miękka w środku. Przepis pochodzi ze strony Winiary.pl