Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!

Potrawy dzisiejszego kucharza nie gościły jeszcze w naszym kulinarnym kąciku, a myślę, że warto skosztować  dań tego mistrza, gdyż jest to renomowana postać wśród rodzimych szefów kuchni. Roman Kosmalski bo o nim mowa, to młody człowiek z dużym doświadczeniem, wizjoner szef kuchni w restauracji Gusto Food & Wine w Poznaniu. Spróbujmy zatem wykonać gęsinę w porto i miodzie z grochem, boczkiem i sosem porzeczkowym.

Prezentujemy w naszym kąciku kulinarnym kolejne danie wielkiego mistrza. Wracamy do tradycyjnej pieczonej gęsi wraz z dodatkami w postaci owoców, które znakomicie wkomponują się w nasze mięsne danie. Jak to zrobić? Otóż bardzo prosto, wystarczy mieć potrzebne produkty, czas oraz skorzystać z naszego przepisu. Zapraszamy do zrobienia  pieczonej gęsi wraz z jabłkami, gruszką cynamonem oraz tymiankiem według Roberta Sowy.

Grzegorz Labuda to jeden z najlepszych szefów kuchni w Polsce. Jak sam mówi o sobie już w młodym wieku oznajmił rodzicom, że w przyszłości będzie kucharzem. Autor publikacji, wielokrotnie nagradzany w kraju i za granicą, członek Fundacji Klubów Szefów Kuchni oraz międzynarodowego klubu Chaine des Rotisseurs. Jeżeli ktoś chciałby na własne oczy przekonać się o jego perfekcji w kuchni to od roku można skosztować jego potrawy w restauracji Szafrania 10 w Gdańsku, gdzie jest szefem kuchni od 2015 roku. Całą resztę zapraszamy do naszej kuchni w której zaprezentujemy jedno z dań – Pierś z Gęsi nadziewana suszonymi daktylami.