Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!

Festyn sól i gęsina odbył się w Ciechocinku. Nie zabrakło atrakcji i degustacji.

Prezentowali się ludowi artyści i rękodzielnicy. Można było degustować lokalne smakołyki, zwiedzać kompleks warzelni wraz z muzeum. Fundacja Hodowców Polskiej Białej Gęsi zorganizowała konkurs związany z dziedzictwem kulinarnym. Amatorzy starodawnej broni próbowali zaś swoich sił strzelając z łuku. Wśród gości festiwalu przechadzali się Kujawiacy w tradycyjnych strojach ludowych, częstując chlebem oraz solą. Pojawiły się także stoiska z tradycyjnym jadłem, m.in. gęsiną.

Fotorelacja:www.facebook.com/Fundacja-Hodowców-Polskiej-Białej-Gęs