Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!

Anuga to jedne z największych w Europie targów spożywczych. Odbywają się w Kolonii. Tym razem wspólne stoisko prezentuje polska branża mięsna. Promowane jest mięso wołowe, wieprzowe i popularny w kraju i na świecie drób.

 

Polska ma wspólne, narodowe stoisko, promujące wszystkie 3 główne gatunki mięs, będące filarami polskiego eksportu. Organizacja stoiska pod hasłem: „Polskie Mięso i Drób” / „Polish Meat and Poultry” i działania promocyjne skoncentrowane wokół targów Anuga są możliwe dzięki porozumieniu branż, widzących wspólny cel w rozwoju handlu zagranicznego- - czytamy na portalspozywczy.pl

Chodzi o to, żeby zjednoczyć największych polskich producentów i eksporterów, zaprezentować się z jak najlepszej strony, zaznaczyć swoją pozycje w branży i pozyskać nowych kontrahentów. Warto dodać, że Polska jest jednym z głównych eksporterów mięsa drobiowego na rynki zachodnie.

W części wspólnej znajdzie się m.in. strefa degustacyjna i kulinarna, a w niej restauracja serwująca w nowatorski sposób wyszukane potrawy z polskiego drobiu, wołowiny i wieprzowiny – informuje portalspozywczy.pl