Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!

7 listopada to nie tylko Święto Gęsi w Swołowie, to także święto gęsi w ośrodku Zielona Brama w Przywidzu.

 

W programie przewidziano livecooking z Tomaszem Szydzikowskim, szefem kuchni Zielona Brama, gęsinę na 10 sposobów, degustację. Jak mówią organizatorzy wydarzenia, szczególną uwagę poświęcają gęsinie, która przyrządzana jest na bazie starych przepisów z autorskim podejściem szefa kuchni.

Nie zabraknie imprez towarzyszących: biesiady kabaretowej, konkursów, zabaw dla najmłodszych, kramiku z wyrobami z gęsi i jesiennymi przysmakami oraz prezentacji kulinarnych Koła Gospodyń Wiejskich z Przywidza.

Warto dodać, że do niedawna ośrodek Zielona Brama kojarzono przede wszystkim ze stokiem narciarskim i stadniną koni. Tymczasem Zielona Brama podbija także rynek gastronomiczny.