Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!

Zapraszamy Państwa do naszego kącika kulinarnego, w którym na ten tydzień prezentujemy kolejną potrawę z gęsi naszego mistrza kuchni Wiesława Bobra, a będzie to gęsina marynowana w soli morskiej, anyżu i GreyGoosie z sałatą lodową , papryką i tagiatelle z zielonego ogórka z dressingiem miodowo-musztardowym. Jak widać nazwa dość skomplikowana, samo wykonanie niekoniecznie. Zapraszamy do lektury.

Mistrzowie kuchni to nie tylko gwiazdy programów telewizyjnych i kulinarnych. Czasami za potrawami kryją się wybitni, ale dla szerszego grona anonimowi kucharze. Dziś przedstawimy jednego z nich. Jest członkiem Europejskiego Stowarzyszenia Kucharzy Euro Toques Polska oraz polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej. Na co dzień zaś jego potrawami mogą raczyć się goście restauracji na zamku w Lublińcu. Przedstawiamy Michała Jarzombka i gęsie żołądki duszone w gęsim tłuszczu i z ciepłym pieczywem.